štvrtok 25. augusta 2011

Ako na paypal

čo je to paypal ?
PayPal učet slúži na bezpečný nákup cez internet .Bezpečný deklaruje sa o PayPal ale to isté platí aj keď platíte kreditnou kartou alebo cez internetbanking. Kedy je teda výhodne mať vlastný PayPal účet . Hlavna myšlienka tejto platobnej peňaženky je vlastne v tom aby zákazníci napríklad v aukcii na eBay nemuseli používať debetnú kartu/kreditnú kartu a tak mohli platiť absolútne anonymne.Ich kompletné osobné údaje má iba spoločnosť PayPal a žiadnym tretím stranám ich neposkytujeme v plnom rozsahu .

Ako funguje PayPal ?

Do 45 dní od prebehnutia platby za tovar máte právo na podanie žiadosti o diskusiu s predajcom. PayPal vám poskytne priamy kontakt na predávajúceho s ktorým máte ťažkosti, správy si posielate cez systém PayPalu, ale zatiaľ PayPal nemá prístup k týmto správam. Ten získa až keď podáte žiadosť o reklamáciu,tá sa väčšinou podáva až keď sa diskusiou nič nevyrieši, týmto vlastne necháte vstúpiť PayPal do hry, aby vás „rozsúdil“.
Po otvorení reklamácie budete mať ešte ďalších 20 dní, počas ktorých budete môcť komunikovať s predajcom. Jedným z dôvodov vašej nespokojnosti môže byť, že ste mali dostať istý produkt do daného dátumu, ale stále ste ho nedostali. V tomto prípade predajca môže poskytnúť dôvod oneskoreného doručenia a náhradný dátum doručenia a až keď tento uplynie bude PayPal konať.
Ak ste stále nedospeli k nejakému kompromisu, tak po 20 dňoch PayPal uzavrie vaše diskusie a pustí sa do analýzy celej veci a príspevkov, ktoré napísali jednotlivé strany. Prípadne preštuduje naskenované dokumenty poskytnuté predajcom a potom rozhodne o návrate peňazí. Vyzerá to tak, že tento systém má nedostatky, keďže všetky naskenované dokumenty sa dajú sfalšovať a v diskusii môže stáť tvrdenie predajcu voči tvrdeniu kupca, ale nie je to tak celkom pravda.
Pri viacerých prípadoch nespokojnosti zákazníkov voči jednému predajcovi si PayPal zvykne hlbšie analyzovať podnikanie predajcu a je veľmi vysoká šanca, že zruší predajcovi účet aj keď nenájde žiadne absolútne presvedčivé dôkazy o podvode. Teda každý potencionálny zlodej si lepšie premyslí či sa mu naozaj oplatí pokúsiť sa niekoho okradnúť o pár korún, lebo druhú možnosť už mať nebude. PayPal nepovoľuje založenie nového účtu pre danú firmu alebo súkromnú osobu s ktorou mal zlú skúsenosť.

Ako sa zaregistrovať

V systéme PayPal si môžete vytvoriť 3 tipy účtov.


  • Personal Account
    Najlepšia voľba pokiaľ máte záujem len kupovať výrobky a nič nepredávať, najnižšie poplatky za prijatú transakciu, ale zároveň povoľuje len prijatie piatich platieb z debetných kariet za rok, ostatné účty ich majú neobmedzené (platba z debetnej karty sa využíva pokiaľ si od vás niekto kúpi výrobok a zaplatí vám zaň pomocou svojho bankového účtu)Poplatky za prijatú transakciu sú nulové, za odoslanú taktiež, jedine za prijatú platbu z debetnej karty platíte 4,9% centov z prijatej sumy + 0,30$.
     
  • Premier Account
    Dobrá voľba pokiaľ plánujete nielen posielať, ale aj prijímať peniaze, nevýhodou sú vyššie transakčné poplatky. 

    Poplatky za prijatú transakciu sú 1,9% až 2,9% z prijatej sumy + 0,30$. Za odoslanú transakciu sú nulové poplatky a za prijatú transakciu z debetnej karty platíte 1,9% až 2,9% z prijatej sumy + 0,30$.
     
  • Business Account
    Určený pre podnikateľov, účet je vedený pod menom firmy a nie pod menom súkromnej osoby, takmer neobmedzené možnosti prijímania platieb.   
Registrácia:

1.


2.


3.




4.




5.




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára