streda 11. januára 2012

Ako urobiť zmrzlinu

Aj vám sa niekedy pretočia panenky, keď vidíte, aké sumy sú schopní za jeden kopček zmrzliny pýtať jej predajcovia? Tak prečo si radšej nespravíte zmrzlinu doma. Pre istotu si na pomoc vezmite zmrzlinovač.Počuli ste o ňom?Domáca zmrzlina sa dá robiť aj, takpovediac, ručne, bez použitia nejakých špeciálnych prístrojov. Ale to vám zaberie pomerne veľa času a výsledok možno ani nebude taký, ako ste pôvodne zamýšľali. Nikdy však nie je hanbou robiť veci jednoduchšie a s využitím profesionálnej pomoci.Zmrzlinovač vám ušetrí čas aj námahu a zmrzlina bude naozaj skvelá. Prečo? Je len málo pravdepodobné, že sa vám bez jeho pomoci podarí pripraviť skutočne nadýchanú zmrzlinu. Ak by sme mali použiť analógiu, tak si predstavte, ako by vám asi chutilo capuccino alebo presso, ktoré by nebolo vytvorené v špeciálnom automate na tento účel vyrobeného.Akú len chcete.Máte radšej ovocné zmrzliny alebo dávate prednosť vanilkovej či čokoládovej? Zmrzlinovaču je to jedno, len treba pridať tie správne ingrediencie a do hodiny máte na stole vynikajúcu chladenú pochúťku.Samozrejme, ako to už býva, aj v tomto prípade je na trhu viacero druhov týchto spotrebičov, ktoré sa nelíšia len obchodnými značkami, ale aj cenami a funkciami. Ak by ste sa rozhodli pre jeden z lacnejších modelov, budete si musieť celú zmes na prípravu zmrzliny vytvoriť a zmiešať v nejakej miske a až potom vložiť do zmrzlinovača, kde sa dostane tú správnu teplotu a jemnosť.Drahšie modely už vedie zmes zmiešať a vyrobiť sami a vy vlastne len počkáte približne hodinku na vynikajúci liter zmrzliny, ktorú spotrebič bude neustále udržiavať v ideálnej teplote.Zrmzlinovače s najvyššími cenami sú vybavené väčším zásobníkom a takisto vám celú zmrzlinu prakticky pripravia sami, ale podstatne rýchlejšie – na tento výkon im bude stačiť približne polhodina.Oplatí sa investovaťNa Slovensku všetko, čo nie je životne dôležité, považujeme za prepych alebo nadštandard. Zrejme ste si niečo podobné pomysleli aj v prípade zmrzlinovača. Ale prečo si život neurobiť o niečo príjemnejší? A navyše, nie je to až tak drahé, ako by ste možno mysleli. Ceny prístrojov na výrobu domácej zmrzliny na slovenskom trhu sa pohybujú zhruba od dvadsať eur až do kategórií vyšších ako dvesto eur. Výber je teda široký. zdroj: http://zahorie.regionoviny.sk/1448/cas-na-domacu-zmrzulinu

1 komentár: